Както писах вчера, в момента Япония е най-добре представящият се фондов пазар тази година, нека разгледаме няколко компании, които доминират на пазара там и биха могли да бъдат интересна инвестиция.

Sony Corporation $SONYSony+0.1%е международен конгломерат, който е специализиран в производството на електроника, развлекателни продукти и игрови конзоли. Компанията е известна със своите телевизори, фотоапарати, мобилни телефони, игрови конзоли и музикални устройства. Sony притежава и студио, Sony Pictures, което се занимава с производство на филми и телевизионни предавания. Компанията се опитва да бъде в крак с технологичните иновации и инвестира в изследвания и разработване на нови продукти. Растежът на пазара на електроника и развлечения, особено в Азия, но и в световен мащаб, може да стимулира бъдещите резултати на компанията.

SONY

Sony

SONY
$90.49 -$0.06 -0.07%
Capital Structure
Market Cap
110.2B
Enterpr. Val.
18.4T
Valuation
P/E
15.9
P/S
1.2

Toyota Motor Corporation $TM+2.1%: Toyota е един от най-големите производители на автомобили в света и доминира в автомобилната индустрия в Япония. Компанията е известна със своите иновативни технологии, изследвания и разработки на автомобили. Toyota има силни пазарни позиции в Азия, Европа и Северна Америка. Портфолиото ѝ включва пътнически и търговски автомобили, както и хибридни и електрически автомобили. Силното търсене на автомобили в Япония и в международен план би трябвало да допринесе за продължаващия растеж на компанията. Важно е обаче да се отчитат и потенциалните рискове, свързани с конкуренцията в автомобилната индустрия и промените в предпочитанията на потребителите.

TM

Toyota

TM
$176.71 $3.56 +2.06%
Capital Structure
Market Cap
238.0B
Enterpr. Val.
65.1T
Valuation
P/E
6.8
P/S
0.7

Keyence Corporation: е японска технологична компания, фокусирана върху производството и продажбата на сензори за автоматизация и индустриални сензори, измервателно оборудване и оборудване за обработка на изображения. Компанията се фокусира върху предоставянето на съвременни решения за автоматизация на промишлеността. Нейните продукти се използват в широк спектър от отрасли, включително автомобилостроене, електроника, фармацевтика и хранително-вкусова промишленост.

Бъфет и Япония:

Berkshire Hathaway на Уорън Бъфет е увеличила дела си в петте най-големи универсални магазина в Япония.
Средният дял на Berkshire в Itochu, Marubeni, Mitsubishi Corp, Mitsui & Co и Sumitomo вече надхвърля 8,5%.
Допълнителните покупки са в съответствие с дългосрочната инвестиционна стратегия на Berkshire и плановете й да увеличи дела си до 9,9%.


No comments yet
Don't have an account? Join us

Log in to Bulios


Sign.popup.orUseEmailAndPassword
Už jsi členem? Přihlásit se

Create Bulios profile

Continue with

Sign.popup.orUseEmailAndPassword
You can use lowercase letters, numbers, and underscores

Why Bulios?

One of the fastest growing investor communities in Europe

Comprehensive data and information on thousands of stocks from around the world

Current information from global markets and individual companies

sign.popup.registration.listWhy.fourth

Fair prices, portfolio tracker, stock screener and other tools

Timeline Tracker Overview