Днес имаме важни новини и като цяло отново ще бъде доста натоварено. Междувременно ми е интересно какво ще кажете за себе си и за жилищния пазар?

Преди около два месеца Пол публикува тук информация относно покупките на $BRK-B+0.5% и макар и по-малките суми, но включването на $LEN+1.7% и $DHI+1.2% в техния портфейл. Тези две компании в САЩ строят, изграждат и продават нови жилища + $LEN+1.7% и неговото финансиране. Ще добавя графики и търсачката на Bulios за повече информация за компаниите.

DHI
$196.50 $2.31 +1.19%
LEN
$191.64 $3.21 +1.70%

Според докладите знаем, че настроенията на строителите са се понижили, като популярните 30-годишни ипотечни кредити се задържат около 7% в продължение на два месеца. Младите хора са почти извън този пазар, защото не могат да достигнат до ипотечен кредит. Освен това високите лихвени проценти затрудняват строителите и с по-високи материали за финансиране.

Поради това цените спадат и бавно достигат 100 USD за тези две компании. Интересува ме дали някой наблюдава това и евентуално при знак за завъртане на Фед (което според мен няма да се случи все още) бихте ли обмислили покупка? За мен лично цената все още може да се понижи, бих искал да е от около 90 USD. 😊


No comments yet
Don't have an account? Join us

Log in to Bulios


Sign.popup.orUseEmailAndPassword
Už jsi členem? Přihlásit se

Create Bulios profile

Continue with

Sign.popup.orUseEmailAndPassword
You can use lowercase letters, numbers, and underscores

Why Bulios?

One of the fastest growing investor communities in Europe

Comprehensive data and information on thousands of stocks from around the world

Current information from global markets and individual companies

sign.popup.registration.listWhy.fourth

Fair prices, portfolio tracker, stock screener and other tools

Timeline Tracker Overview