АКЦИИТЕ НА CARVANA ПОСКЪПНАХА С 11%

Акциите на Carvana, растяща сила в сектора на онлайн продажбите на употребявани автомобили, поскъпнаха значително през тази година от около 4 до 40 долара. В понеделник акциите отбелязаха още 11% увеличение, което до голяма степен беше подкрепено от повишаването на рейтинга от влиятелния банков гигант J.P. Morgan.

Екип от анализатори на J.P. Morgan, ръководен от Раджат Гупта, повиши рейтинга на акциите на Carvana от Underweight на Neutral. Това повишение последва цялостна обиколка на обекта и срещи на ръководството, проведени в помещенията на търговеца на употребявани автомобили. Напредъкът на компанията в областта на производителността, ефективността на разходите и положителната културна промяна бяха посочени като ключови фактори, довели до повишаването на рейтинга.

Акциите на Carvana се търгуваха на цена от около 39 USD по време на сутрешната търговия в понеделник. В доклада си екипът на J.P. Morgan подчерта как обновяването на автомобили и логистиката безспорно са се превърнали в гръбнак на бизнес модела на Carvana. Търговецът на дребно на употребявани автомобили се сблъска с редица предизвикателства през последните 18 месеца, но въпреки това използва възможността да рационализира и оптимизира дейността си в различни аспекти.


No comments yet
Don't have an account? Join us

Log in to Bulios


Sign.popup.orUseEmailAndPassword
Už jsi členem? Přihlásit se

Create Bulios profile

Continue with

Sign.popup.orUseEmailAndPassword
You can use lowercase letters, numbers, and underscores

Why Bulios?

One of the fastest growing investor communities in Europe

Comprehensive data and information on thousands of stocks from around the world

Current information from global markets and individual companies

sign.popup.registration.listWhy.fourth

Fair prices, portfolio tracker, stock screener and other tools

Timeline Tracker Overview