Докога положителното настроение на пазарите ще се дължи на съобщението на Фед?

Приятели, днес в тази кратка тема искам да ви поканя да обсъдим как се чувствате през последните няколко дни на пазарите? 😊 Предполагам, че няма нужда да обсъждаме повече вчерашната реч на Пауъл. В която бяха изказани ключови моменти, като например, че не се предвиждат повече увеличения на лихвените проценти и че през 2024 г. може да има до 3 намаления на лихвите 😊.

Това отприщи вълна от растеж и ние се приближаваме към върховете на индекса ATH. Аз лично все още не съм изпитал това, на пазара съм само от година и няколко месеца. Свикнал съм с понижения, възходи. Миналата година особено спадове, но сега, въпреки че не го правя, също се похвалих и тези два дни са най-високият ръст, който съм виждал в портфейла си досега.

(съжалявам за размера, не мога да го направя по-малък)🙈😂 ...знам, че има много по-големи инвеститори, но за мен това е усещане, което изпитвам за първи път. (поскъпване вчера 13.12.23 г. и днес 14.12.23 г.)

Питам, особено тези от вас, които са на пазарите от дълго време и са преживявали различни ситуации, дали това е твърде много, или ви се струва странно колко много ФЕД внезапно се е обърнал? Въпросът, който ми идва на ум, е дали не се страхуват от някаква по-голяма бъркотия, вижте дълга на САЩ?


No comments yet
Don't have an account? Join us

Log in to Bulios


Sign.popup.orUseEmailAndPassword
Už jsi členem? Přihlásit se

Create Bulios profile

Continue with

Sign.popup.orUseEmailAndPassword
You can use lowercase letters, numbers, and underscores

Why Bulios?

One of the fastest growing investor communities in Europe

Comprehensive data and information on thousands of stocks from around the world

Current information from global markets and individual companies

sign.popup.registration.listWhy.fourth

Fair prices, portfolio tracker, stock screener and other tools

Timeline Tracker Overview