Горещи "dbr" новини от медийната индустрия. 😊

Warner Bros. Discovery и Paramount Global са в начални преговори за сливане! Засега и двете компании са отказали да коментират повече по въпроса, така че моля, не приемайте това за сключена сделка. Тази информация е от източник в CNBC.

Главният изпълнителен директор на Warner Bros. Discovery $WBD+2.3% Дейвид Заслав и главният изпълнителен директор на Paramount $PARA+0.4% Боб Бейкиш се срещнаха във вторник, за да обсъдят контурите на евентуална сделка, съобщи източникът, който отказа да бъде назован, тъй като разговорите са частни. Разговорите са предварителни и е възможно да не се стигне до сделка.

WBD
$8.62 $0.20 +2.32%

Новината идва в момент, когато спекулациите за бъдещето на Paramount се засилват. Шари Редстоун контролира Paramount чрез своята компания National Amusements. Според няколко доклада Paramount наскоро е водил преговори със Skydance, медийна компания, подкрепена от инвестиционната компания RedBird на Джери Кардинале.

Парамаунт, чиито активи включват едноименното филмово студио и телевизионната мрежа CBS, има и значителни дългове.

Warner Bros. Discovery, резултат от сливането на Warner Media и Discovery, междувременно намалява разходите и атакува нивата на дълга под Заслав. Оттогава компанията заяви, че стрийминг бизнесът ѝ е станал печеливш, докато други стриймъри, извън лидера Netflix, се борят да обърнат загубите си.

PARA
$10.60 $0.04 +0.43%

Миналия месец Джон Малоун от Zaslav и Liberty Media, акционер в Warner Bros. Discovery и член на борда на директорите, очевидно намекна, че компанията се готви да стане купувач в рамките на следващата година или две. Широката медийна индустрия се смята за узряла за консолидация. Но медийните мениджъри се притесняват, че администрацията на президента Джо Байдън може да се окаже враждебна към голямо медийно сливане.


No comments yet
Don't have an account? Join us

Log in to Bulios


Sign.popup.orUseEmailAndPassword
Už jsi členem? Přihlásit se

Create Bulios profile

Continue with

Sign.popup.orUseEmailAndPassword
You can use lowercase letters, numbers, and underscores

Why Bulios?

One of the fastest growing investor communities in Europe

Comprehensive data and information on thousands of stocks from around the world

Current information from global markets and individual companies

sign.popup.registration.listWhy.fourth

Fair prices, portfolio tracker, stock screener and other tools

Timeline Tracker Overview