CIGNA И ПРЕИЗЧИСЛЯВАНЕ НА ПРОГНОЗИТЕ ЗА ПЕЧАЛБАТА

1 .резултати за четвъртото фискалнотримесечие: Cigna $CI представи изненадващо добри резултати, като продажбите възлизат на 51,1 млрд. долара, а печалбата на акция - на 6,79 долара, което надминава прогнозите.

2. По-нисък коефициент на медицински загуби (MLR): MLR на Cigna $CI(важно изчисление, което измерва процента на платените премии за покриване на медицинските разходи ) достигна 82,2%, което е под прогнозите на анализаторите, за разлика от MLR на конкурента Humana от 91,4%.

3. Акциите на Cigna поскъпнаха, докато тези на конкурентите й поевтиняха: USD за 2023 г., докато акциите на Humana спаднаха със 17,9%, а тези на UnitedHealth - с 3,7%.

4. Пазарни перспективи и реакция: Cigna представи оптимистична прогноза за 2024 г. с очаквани приходи в размер на 235 млрд. Акциите на компанията поскъпнаха с 2,8%.

5. Акценти: Акциите на Cigna $CI поскъпнаха, след като надминаха очакванията за приходите и се разграничиха от останалите здравни застрахователи.

Скокът на приходите на Cigna предизвика интерес след рязкото разпродаване на акции от конкурентни застрахователни гиганти.

Как стратегическото решение на Cigna да избегне бизнеса с Medicare Advantage, съчетано с изненадващо добрите резултати за четвъртото фискално тримесечие, може да повлияе на динамиката на здравноосигурителната индустрия и как тази промяна ще се отрази през следващите години?


No comments yet
Don't have an account? Join us

Log in to Bulios


Sign.popup.orUseEmailAndPassword
Už jsi členem? Přihlásit se

Create Bulios profile

Continue with

Sign.popup.orUseEmailAndPassword
You can use lowercase letters, numbers, and underscores

Why Bulios?

One of the fastest growing investor communities in Europe

Comprehensive data and information on thousands of stocks from around the world

Current information from global markets and individual companies

sign.popup.registration.listWhy.fourth

Fair prices, portfolio tracker, stock screener and other tools

Timeline Tracker Overview