ДРУГИ ЗАГЛАВИЯ С ДИВИДЕНТИ, ПОДХОДЯЩИ ЗА ПОПЪЛВАНЕ НА ПОРТФЕЙЛА

ПАРТНЬОРИ ЗА КОРПОРАТИВНИ ПРОДУКТИ $EPD-0.3%

- Enterprise Products Partners L.P. $EPD-0.3% е северноамерикански гигант в областта на средния поток с атрактивна доходност от 7,6%.

- Enterprise Products Partners $EPD-0.3% разполага с жизненоважна енергийна инфраструктура, включваща тръбопроводи, активи за съхранение, пренос и преработка на енергия, което я прави ключов играч в сектора.

- Търсенето на природен газ и петрол ще остане силно поне до 2050 г., според Администрацията за енергийна информация (EIA) и Международната агенция по енергетика (IEA).

- Прогнозите включват бърз ръст на търсенето на чиста енергия, но петролът и природният газ ще продължат да бъдат жизненоважни за световната икономика.

EPD
$29.39 -$0.10 -0.34%


2. NEXTRA ENERGY

- NextEra Energy, компания за чиста енергия, редовно увеличава дивидентите си вече повече от четвърт век, като през последното десетилетие сложният годишен темп на растеж е 11 %.

- С доходност от 3,3 % и цел за годишен ръст на дивидентите от около 10 % до края на тази година, NextEra Energy е в силна позиция да продължи да увеличава изплащаните суми.

- NextEra Energy се счита за идеална дивидентна акция за пожизнен растеж на доходите поради фокуса си върху чистата енергия и успешния дългосрочен растеж на дивидентите.

NEE
$82.29 -$1.99 -2.36%


3. Brookfield Infrastructure Partners L.P.

- Brookfield Infrastructure Partners L.P. отчете положителни резултати за четвъртото тримесечие и цялата 2023 г., като средствата от дейността (FFO) нараснаха с 10%.

- Органичният ръст беше 8%, а компанията продаде активи на стойност близо 1,9 млрд. долара, за да инвестира в нови възможности.

- Като цяло 2023 г. беше стабилна година за компанията, а 2024 г. се очаква да бъде още по-добра.

- Брукфийлд Инфраструктура редовно повишава дивидентите; този месец отбелязва 15-ия пореден месец на увеличение, като увеличението е с 6%, в съответствие с дългосрочната й цел за увеличаване на дивидента с 5% до 9% годишно.

- Чрез комбинация от увеличаване на дивидентите и доходността се очаква Brookfield Infrastructure редовно да генерира двуцифрена възвръщаемост за акционерите.

- Външни фактори, като например спадащите лихвени проценти, се очаква да бъдат катализатор за ръст на цените на акциите.

BIP
$33.53 $0.96 +2.95%

Представляват ли интерес за вас някои от тези компании и бихте ли обмислили да ги включите в портфейла си?


No comments yet
Don't have an account? Join us

Log in to Bulios


Sign.popup.orUseEmailAndPassword
Už jsi členem? Přihlásit se

Create Bulios profile

Continue with

Sign.popup.orUseEmailAndPassword
You can use lowercase letters, numbers, and underscores

Why Bulios?

One of the fastest growing investor communities in Europe

Comprehensive data and information on thousands of stocks from around the world

Current information from global markets and individual companies

sign.popup.registration.listWhy.fourth

Fair prices, portfolio tracker, stock screener and other tools

Timeline Tracker Overview