📊💡Химакс Технолоджис отбеляза спад в продажбите, но е оптимист за бъдещето! 🚀

Himax Technologies, Inc. $HIMX е световен лидер в областта на полупроводниковите технологии и решенията за обработка на изображения. Тя е специализирана в разработването и производството на високопроизводителни сензори за изображения, дисплеи и други електронни компоненти за широк спектър от устройства, включително смартфони, таблети, телевизори, автомобилни дисплеи и виртуална реалност. Наскоро беше публикувана статия на за тази компания .

HIMX
$5.46 $0.16 +2.92%

Компанията отчете днес резултатите за първото тримесечие, но имаше спад на приходите от 15,0 % до 207,55 милиона щатски долара, но както очакваха анализаторите, не е твърде лошо!

Въпреки че нетните продажби са намалели с 8,8 %, печалбата на акция надхвърли очакванията с0,07 долара, а брутният марж надхвърли прогнозите с 29,3 %.

Въпреки спада в продажбите на големи и средни дисплеи, компанията очаква ръст на продажбите в автомобилната индустрия. Президент и главен изпълнителен директор Джордан Ву казва, че се очаква динамиката на бизнеса да се подобри стабилно през втората половина на годината. 🚗📈

Съществуват големи възможности, свързани с автомобилния сектор, и Himax е готова да се възползва от нарастващата тенденция за разширяване на дисплеите в автомобилите. "Смятаме, че сме добре позиционирани да се възползваме от тази перспектива и да постигнем устойчив растеж през следващите години",Джордан Ву заяви на днешната конференция. 🌟💼

Компанията обяви и положителна прогноза за второто тримесечие, като се очаква нетните продажби да се увеличат с 8-13 %. Тя също така очаква брутен марж в размер на 31,5-33,5 %.

Акциите реагират на днешните резултати, като се покачват с повече от 8 %.

HIMX
$5.46 $0.16 +2.92%
Fair Price: $6.84
Ecsput: 99.85%
Undervalued
Overvalued
Dostupné pouze členům Bulios Black

Знае ли някой $HIMX+2.9%? Какво мислите за тази компания? 📊


No comments yet
Don't have an account? Join us

Log in to Bulios


Sign.popup.orUseEmailAndPassword
Už jsi členem? Přihlásit se

Create Bulios profile

Continue with

Sign.popup.orUseEmailAndPassword
You can use lowercase letters, numbers, and underscores

Why Bulios?

One of the fastest growing investor communities in Europe

Comprehensive data and information on thousands of stocks from around the world

Current information from global markets and individual companies

sign.popup.registration.listWhy.fourth

Fair prices, portfolio tracker, stock screener and other tools

Timeline Tracker Overview