🚀 Cisco: преосмисляне на стратегията и силен потенциал за растеж!🌍

Cisco Systems, Inc. $CSCO+2.5% е световен лидер в областта на мрежови технологии и решения за комуникации и ИТ инфраструктура. Компанията се е превърнала в ключов играч на пазара с продукти като маршрутизатори, комутатори и друго мрежово оборудване, които позволяват надеждна и сигурна свързаност в световен мащаб.

Cisco постепенно разширява дейността си в областите на софтуера, изкуствения интелект и киберсигурността, като по този начин гарантира позицията си в челните редици на технологичните иновации.

CSCO

Cisco

CSCO
$51.03 $1.23 +2.47%

Вчера компанията обяви положителен обрат в търсенето на своето мрежово оборудване, което е чудесна новина за инвеститорите. Но тя идва и с решението да намали глобалната си работна сила с още 7 %. Компанията също така иска да се съсредоточи повече върху бързоразвиващи се сектори като изкуствения интелект и киберсигурността. Този ход е част от по-широкообхватно преструктуриране с цел оптимизиране на дейността и засилване на конкурентното предимство на компанията на пазара.

📈 Акциите на Сиско реагираха, като нараснаха с повече от 9 % до 50 щатски долара , след като компанията публикува оптимистична прогноза за приходите си за текущото тримесечие. Според главния изпълнителен директор Чък Робинс , Сиско вече е в "по-нормална среда на търсене". което е от ключово значение за стабилния растеж занапред.

В стремежа си да диверсифицира продуктовия си микс и да се възползва от настоящия бум на изкуствения интелект, Cisco направи най-голямото си придобиване до момента миналата година - за 28 милиарда долара за да придобие фирма за киберсигурност Splunk. Компанията стартира и фонд на стойност 1 млрд. долара, който инвестира в стартиращи предприятия с изкуствен интелект като Cohere, Mistral AI и Scale AI.

CSCO

Cisco

CSCO
$51.03 $1.23 +2.47%
Target Price
61.15 (+19.83% Upside)

Това преструктуриране не е просто съкращение - то е целенасочен ход към растеж и иновации. 📊

Какво е вашето мнение за Cisco? Някой притежава ли акции на тази компания?


No comments yet
Don't have an account? Join us

Log in to Bulios


Sign.popup.orUseEmailAndPassword
Už jsi členem? Přihlásit se

Create Bulios profile

Continue with

Sign.popup.orUseEmailAndPassword
You can use lowercase letters, numbers, and underscores

Why Bulios?

One of the fastest growing investor communities in Europe

Comprehensive data and information on thousands of stocks from around the world

Current information from global markets and individual companies

sign.popup.registration.listWhy.fourth

Fair prices, portfolio tracker, stock screener and other tools

Timeline Tracker Overview