Кой проект, за който реално сте смятали, че ще спечелите пари, се е оказал измама?

Често тук се публикуват публикации за това кои проекти ще се изстрелят нагоре или ще се увеличат 10 пъти и други подобни, но малко от тях се занимават с обратната страна на нещата, върху които сме се престарали. Вероятно всеки от нас е прекалявал с работата си, така че би ми било интересно да разбера кои проекти сте смятали за законни, а се е оказало точно обратното. Имам няколко въпроса или забележки, които могат да ни помогнат да избегнем SCAM в бъдеще.

  • Коя монета за измама законно сте смятали за легитимен проект, но се е оказала измама или монетата е станала измама?
  • Защо повярвахте в проекта?
  • Какви предупредителни знаци е имало?
  • Колко сте загубили?
  • Какво научихте от него?
  • Какво трябва да научат другите от него?

Що се отнася до мен, монетата, която смятах за законна и с добра идея, беше Happycoin. https://www.thehappycoin.co/ Happy беше монета за дарения, която да се използва за благотворителност и т.н. Знаех, че в тази среда има много измами, но все пак инвестирах около 120 долара. "Хепи" се фокусира върху психичното здраве и първоначално изглеждаше легитимно, тъй като те даваха средства за психично здраве и инвестираха, мисля, 30% в различни благотворителни организации, а също така имаше някакъв механизъм за изгаряне. Те също така често правеха АМА (попитайте ме за всичко), което според мен беше доста законно. Там имах печалба от над 100%, въпреки че не се изтеглих, защото тогава беше сезонът на MEME и очаквах поне 1000%. И ето как изглежда графиката.

Източник: coinmarketcap.com

Ето как изглежда графиката на проекта, в който вярвах, хаха. Не вярвах в тях в дългосрочен план, но идеята беше интересна и поне за няколко Х-та вярвах в нея... Днес дори не мога да продам тези няколко милиона монети, защото таксите са по-високи от стойността на портфейла в този проект. Какъв е вашият опит? :D Лесно е да се споделят печалби, но нека се опитаме да споделяме и такива грешки и да се учим от тях заедно.


No comments yet
Don't have an account? Join us

Log in to Bulios


Sign.popup.orUseEmailAndPassword
Už jsi členem? Přihlásit se

Create Bulios profile

Continue with

Sign.popup.orUseEmailAndPassword
You can use lowercase letters, numbers, and underscores

Why Bulios?

One of the fastest growing investor communities in Europe

Comprehensive data and information on thousands of stocks from around the world

Current information from global markets and individual companies

sign.popup.registration.listWhy.fourth

Fair prices, portfolio tracker, stock screener and other tools

Timeline Tracker Overview