🚀 Акции на Daimler Truck $DTG.DE Летят нагоре с повече от 18% до нов рекорд благодарение на отличните резултати и плана за обратно изкупуване на акции! 💹📈

Daimler Truck е производител на товарни автомобили и автобуси. Преди две години компанията Daimler се раздели на Mercedes Benz (производител на леки автомобили и микробуси) и на Daimler Truck.

В този сектор най-големите конкуренти са шведската компанияVolvo $VOLVB.PR, германската Traton SE $8TRA.DE (дъщерно дружество на Volkswagen) и американският производител Paccar $PCAR.

Днес акциите Daimler Truck достигнаха нов исторически връх! Цената на акциите се повишава след обявяването на качествени целогодишни приходи и програма за обратно изкупуване на акции на стойност 2 млрд. евро (2,16 милиарда щатски долара).

Германският производител на камиони надмина всички очаквания с рекордна печалба преди данъци от 5,5 млрд. евро за 2023 г., което представлява впечатляващо увеличение от 39 % в сравнение с предходната година(4,4 млрд. евро). Анализите прогнозираха печалба от 5,2 млрд. евро, което е приятна изненада за инвеститорите!

Компанията планира да стартира програма за обратно изкупуване на акции през следващите 24 месеца и предложи дивидент за 2023 г. в размер на 1,9 EUR на акция, което е около 0,6 EUR повече от предходната година.

Председателят на Daimler,Мартин Даум, отбелязва рекордна година през 2023 г., но също така предупреждава за "трудни икономически условия", които биха могли да доведат до стагнация на продажбите и печалбите през 2024 г.🌐🚗

Познавате ли Daimler Truck? Имате ли представител в сектора на товарните автомобили?


No comments yet
Don't have an account? Join us

Log in to Bulios


Sign.popup.orUseEmailAndPassword
Už jsi členem? Přihlásit se

Create Bulios profile

Continue with

Sign.popup.orUseEmailAndPassword
You can use lowercase letters, numbers, and underscores

Why Bulios?

One of the fastest growing investor communities in Europe

Comprehensive data and information on thousands of stocks from around the world

Current information from global markets and individual companies

sign.popup.registration.listWhy.fourth

Fair prices, portfolio tracker, stock screener and other tools

Timeline Tracker Overview