Аналитична оценка на акциите на Brookfield Renewable Partners L.P.

През тази година стойността на акциите на Brookfield Renewable Partners L.P. е намаляла с около 15%, което е в контраст с рязкото покачване на енергийните акции като цяло. Този спад обаче се компенсира от добрите резултати за четвъртото тримесечие.

1 .резултати за четвъртото тримесечие:$BEP+0.4% отчита рекордни средства от дейността (FFO) в размер на 1,1 млрд. долара, което представлява увеличение със 7% спрямо предходната година. Въпреки това тези резултати бяха под целта за 10% годишен ръст на FFO на акция, поради забавеното приключване на няколко сделки и пускането в експлоатация на повече от половината от проектите за развитие.

2. Очаквания за тази година:$BEP+0.4% очаква да използва напълно разходите за придобивания в размер на 2 млрд. щатски долара през тази година, а приходите от наскоро завършените проекти за развитие би трябвало да дадат положителни резултати.

3. Потенциал за по-нататъшен растеж: Дружеството има голям брой проекти за развитие, които са пред завършване, включително изграждането на 24-гигаватна електроцентрала на напреднал етап, която след пускането си в експлоатация ще добави допълнителни 300 млн. долара към годишния FFO. Компанията планира да постигне двуцифрен ръст на FFO на акция до 2028 г.

4.интересна възможност за покупка: Инвеститорите могат да се възползват от тазгодишната разпродажба и да закупят акции на $BEP+0.4% на намалена цена. Освен това те могат да фиксират по-висока дивидентна доходност от 5,8% след увеличението на дивидента с повече от 5% по-рано тази година.

Предвид тези фактори Brookfield Renewable Partners L.P. може да предложи атрактивна инвестиционна възможност с висок потенциал за бъдещ растеж и дивидентна доходност. Инвеститорите обаче трябва да следят дали компанията ще постигне очакваните резултати през следващите периоди.

BEP
$26.33 $0.10 +0.38%
Fair Price: $45.15
Fiqmwo: 31.44%
Undervalued
Overvalued
Dostupné pouze členům Bulios Black

No comments yet
Don't have an account? Join us

Log in to Bulios


Sign.popup.orUseEmailAndPassword
Už jsi členem? Přihlásit se

Create Bulios profile

Continue with

Sign.popup.orUseEmailAndPassword
You can use lowercase letters, numbers, and underscores

Why Bulios?

One of the fastest growing investor communities in Europe

Comprehensive data and information on thousands of stocks from around the world

Current information from global markets and individual companies

sign.popup.registration.listWhy.fourth

Fair prices, portfolio tracker, stock screener and other tools

Timeline Tracker Overview