⛽Девон Енерджи и още една стъпка в областта на придобиването! 🌍

Devon Energy $DVN е водеща американска компания за добив на нефт и газ със седалище в Оклахома. Дружеството е фокусирано върху проучването, разработването и добива на нефт и газ, като основните му дейности са съсредоточени в Пермския басейн - едно от най-значимите нефтени находища вСАЩ.

DVN
$40.97 $0.60 +1.49%

В петролния сектор се наблюдава вълна от сливания и придобивания от страна на производителите. Най-големите играчи на пазара, включително ConocoPhillips $COP+1.8%, вече са извършили значителни придобивания, които ще им помогнат да се преборят с конкуренцията.

През последните месеци Devon Energy се опита да осъществи няколко придобивания, но за съжаление засега без успех. Неотдавнашният опит за закупуване на Marathon Oil $MRO+1.7% обаче се оказа в ръцете наConocoPhillips за 22,5 млрд. долара. Подобно на това се провали опитът за придобиване на CrownRock или Enerplus $ERF+0.7%.

Интересни алтернативи, които ще помогнат на компанията Devon Energy да запази пазарните си позиции:

Ovintiv $OVV: Тази компания добива нефт и природен газ в САЩ и Канада. Придобиването би засилило позициите на Devon в регионитеПерм и Анадарко.

Permian Resources $PR: Фокусирани върху Пермския басейн, техните неотдавнашни придобивания биха могли значително да засилят позициите на Devon в този ключов регион.

Civitas Resources $CIVI: оперира в DJ Basin в Колорадо и вПермския басейн. Неотдавнашното придобиване на Vencer Energy за 2,1 млрд. долара може да бъде стратегически изгодно заDevon.

Въпреки неуспехите, остават много добри възможности за придобиване. Devon Energy е известна със своята стратегия и не е склонна да надплаща за сделки, само за да не изостава от конкуренцията. Тази стратегия може да се отплати в дългосрочен план, тъй като конкуренцията за останалите цели за придобиване намалява.

DVN
$40.97 $0.60 +1.49%
Fair Price: $83.04
Nwtnlu: 30.02%
Undervalued
Overvalued
Dostupné pouze členům Bulios Black

Какво мислите за тази компания и възможните придобивания, за да се справи с конкуренцията?


No comments yet
Don't have an account? Join us

Log in to Bulios


Sign.popup.orUseEmailAndPassword
Už jsi členem? Přihlásit se

Create Bulios profile

Continue with

Sign.popup.orUseEmailAndPassword
You can use lowercase letters, numbers, and underscores

Why Bulios?

One of the fastest growing investor communities in Europe

Comprehensive data and information on thousands of stocks from around the world

Current information from global markets and individual companies

sign.popup.registration.listWhy.fourth

Fair prices, portfolio tracker, stock screener and other tools

Timeline Tracker Overview