BlackRock реагира на конспиративните теории за участие в срива на Luna, какво каза на инвеститорите?

В социалните медии се разпространява информация, според която BlackRock $BLK и Citadel са замесени в срива на $LUNAUSD и TerraUSD. Токенът UST продължава да се отклонява значително от стойността си от 1 USD, а Luna отбеляза рекорден спад от 120 USD на по-малко от 1 USD.

BlackRock

Citadel Securities и BlackRock отхвърлиха слуховете, че стоят зад последните сривове на токените LUNA и UST. Двата инвестиционни посредника реагираха на информацията, че са организирали катастрофата, която се разпространяваше в социалните медии.

BlackRock съобщи в Туитър, че няма нищо общо със срива на UST и че не търгува с UST. Citadel Securities изпрати имейл до Forbes, в който също отрича да е участвала в TerraUSD. BlackRock изпрати отделен имейл, в който се казва същото.

Много се обсъждаше защо алгоритмичният стабилен Bitcoin UST се срина заедно с токена LUNA. Някои пазарни инвеститори и анализатори заявиха, че BlackRock и Citadel стоят зад срива, като твърдяха, че "веднага след като BlackRock инвестира в Circle (емитент на USDC), $UST се превърна в конкурент, което не им беше от полза.

Тяхната теория е следната: фирмите са взели назаем голямо количество биткойни, продали са част от тях, за да купят UST, а останалата част са вложили в шортовете LUNA. След това те изхвърлиха UST на Curve, което предизвика проблеми с ликвидността.

Съоснователят и главен изпълнителен директор на OnChain Capital Ран Нойнер разказа за тези слухове в своето предаване и заяви, че е помолил изпълнителните директори да дойдат и да говорят директно за това. Citadel изпрати на Ран имейл, в който категорично заявява, че не търгува със стабилни монети, включително UST.

Сривът дори привлече вниманието на министъра на финансите на САЩ Джанет Йелън, която призова за регулиране на стабилните монети до края на годината. Ясно е, че събитията на криптопазара започват да имат по-широки последици за него, особено с навлизането на повече инвеститори и институции. В резултат на това е вероятно да има допълнително регулиране.


No comments yet
Don't have an account? Join us

Log in to Bulios


Sign.popup.orUseEmailAndPassword
Už jsi členem? Přihlásit se

Create Bulios profile

Continue with

Sign.popup.orUseEmailAndPassword
You can use lowercase letters, numbers, and underscores

Why Bulios?

One of the fastest growing investor communities in Europe

Comprehensive data and information on thousands of stocks from around the world

Current information from global markets and individual companies

sign.popup.registration.listWhy.fourth

Fair prices, portfolio tracker, stock screener and other tools

Timeline Tracker Overview