Как да изградим портфейл, устойчив на геополитически риск? UBS препоръчва 3 стратегии

1. Диверсификация: Разпределете инвестициите си в различни класове активи, региони и сектори, за да управлявате ефективно краткосрочните рискове, като същевременно увеличавате дългосрочното си богатство. Диверсификацията помага да се сведе до минимум въздействието на геополитическите сътресения върху вашия портфейл.

2. Хедж фондове: Обмислете инвестиране в хедж фондове, които могат да се възползват от тактическите колебания на пазара и да генерират печалби (алфа) в рамките на строги рискови ограничения. Хедж фондовете често прилагат стратегии, които могат да предпазят от загуби в несигурни времена.

3. Хеджиране със суровини и валути: Използвайте златото, петрола и швейцарския франк за хеджиране на портфейла. Тези активи могат да осигурят стабилност по време на ескалация на геополитическото напрежение. UBS очаква цената на златото да се повиши до 2600 щатски долара за тройунция, а цената на петрола да достигне 87 щатски долара за барел, което прави тези суровини привлекателни инструменти за хеджиране. Швейцарският франк, известен като валута убежище, има потенциал да се укрепи допълнително.


No comments yet
Don't have an account? Join us

Log in to Bulios


Sign.popup.orUseEmailAndPassword
Už jsi členem? Přihlásit se

Create Bulios profile

Continue with

Sign.popup.orUseEmailAndPassword
You can use lowercase letters, numbers, and underscores

Why Bulios?

One of the fastest growing investor communities in Europe

Comprehensive data and information on thousands of stocks from around the world

Current information from global markets and individual companies

sign.popup.registration.listWhy.fourth

Fair prices, portfolio tracker, stock screener and other tools

Timeline Tracker Overview