Анализатор на JP Morgan прогнозира кога ще приключи мечият пазар

Криптопазарът изглежда е достигнал дъното си през 2022 г., когато мечките сякаш никога няма да свършат. Николаос Панигирцоглу от JP Morgan обаче твърди, че неотдавнашната криза на ликвидността на пазара на криптовалути може би е приключила.

"Мечият пазар няма да продължи дълго".

Няколко финансови стратези на JPMorgan смятат, че настоящият мечи пазар е достигнал напреднал стадий и скоро ще приключи. Bloomberg цитира бележка, написана от стратези на JPMorgan, сред които Николаос Панигирцоглу. Той заяви, че неотдавнашният спад на пазара на криптовалути е проява на процеса на намаляване на задлъжнялостта.

Добрата новина е, че настоящият цикъл на намаляване на задлъжнялостта на криптовалутите няма да продължи дълго. "Сегашният цикъл вече не е устойчив, тъй като сега навлизат криптокомпании с по-силни баланси."

Според стратезите на JPMorgan финансирането с рисков капитал е останало силно през май и юни. FTX, например, е предоставила кредити на фирми за криптовалути. Борсата също така е в процес на придобиване на някои предприятия.

Колко време ще отнеме на цената на BTC $BTCUSD да се върне до $28 хил.?

Анализаторите на JPMorgan са оптимистично настроени към пазара на криптовалути. В същото време анализаторите на Deutsche Bank са по-рационални. Те прогнозират, че цената на биткойна ще се върне на 28 000 долара през декември 2022 г.

В свой доклад анализаторите на Deutsche Bank се опитаха да прогнозират бъдещето на биткойна. Те твърдят, че криптопазарът ще последва Nasdaq и S&P 500 до края на 2021 г. И тъй като се очаква S&P 500 да се възстанови до нивата от януари, цената на биткойн също ще започне да се възстановява.

Според анализаторите на Deutsche Bank е вероятно 30% увеличение на цената до 28 000 USD.


No comments yet
Don't have an account? Join us

Log in to Bulios


Sign.popup.orUseEmailAndPassword
Už jsi členem? Přihlásit se

Create Bulios profile

Continue with

Sign.popup.orUseEmailAndPassword
You can use lowercase letters, numbers, and underscores

Why Bulios?

One of the fastest growing investor communities in Europe

Comprehensive data and information on thousands of stocks from around the world

Current information from global markets and individual companies

sign.popup.registration.listWhy.fourth

Fair prices, portfolio tracker, stock screener and other tools

Timeline Tracker Overview