Има ли право или греши Cathie Wood относно BlackRock-Coinbase и значителното покачване на цената на Bitcoin?

Основателката на ARK Invest Кати Ууд смята, че навлизането на BlackRock в криптопространството може да има огромни последици за цената на Bitcoin $BTCUSD .

Кати Ууд зае позиция във връзка с повишаването на цената на биткойна.

Миналата седмица станахме свидетели на интересно събитие, а именно, че крипто гигантът Coinbase обяви сливане с BlackRock - най-големият мениджър на активи в света, за да предостави търговия с криптовалути на богати клиенти. Кати Ууд отговори на този въпрос в неотдавнашно видео в YouTube, като обясни, че нейната фирма е направила проучване на институциите, които се насочват към криптовалутите. В проучването се твърди, че институциите, които искат да получат достъп до криптовалутите, но и да сведат до минимум волатилността, биха вложили 2,5% от портфейлите си в криптовалути.

https://www.youtube.com/watch?v=Dr_QkSacr-U&ab_channel=ARKInvest

Ууд отбелязва, че ако приложите правилото за 2,5% към платформата на BlackRock, която е на стойност 40 трилиона долара, това означава търсене на стойност над 1 трилион долара. Според главния изпълнителен директор на ARK Invest това ниво на търсене би "удвоило" цената на биткойна.

Ууд отбелязва още една интересна информация, а именно, че "неликвидните запаси се оценяват на около 14 милиона биткойна от около... 18-19 милиона. По наши изчисления само три милиона биткойна са действително ликвидни. И така, ако търсенето се увеличи с 1 трилион долара, това вероятно ще повиши цената много повече от удвояването, което току-що споменах."

Възприемам Cathie Wood с известна доза сол, но е вярно, че влизането на BlackRock заедно с Coinbase със сигурност е много интересно събитие за биткойн и крипто пространството. И тези 2,5 % не ми се струват някаква фантастична цифра и дори бих могъл да се съглася с нейната теория, но практиката понякога е по-различна, но със сигурност ще си струва да я наблюдаваме.

  • Как го виждате вие? Реалистично ли е BlackRock да отпусне 2,5% на криптовалутите?

No comments yet
Don't have an account? Join us

Log in to Bulios


Sign.popup.orUseEmailAndPassword
Už jsi členem? Přihlásit se

Create Bulios profile

Continue with

Sign.popup.orUseEmailAndPassword
You can use lowercase letters, numbers, and underscores

Why Bulios?

One of the fastest growing investor communities in Europe

Comprehensive data and information on thousands of stocks from around the world

Current information from global markets and individual companies

sign.popup.registration.listWhy.fourth

Fair prices, portfolio tracker, stock screener and other tools

Timeline Tracker Overview