Исторически върхове при петрола и газа?

Прогнозите за цените на газа и петрола за 2022 г. не изглеждат добре, ако вярваме на мнението на един експерт за това какво ще се случи, ако Русия нахлуе в Украйна.

Дан Дикър, енергиен анализатор и основател на Energy Word, смята, че цената на газа може да се повиши до 7 долара за галон, ако Русия продължи с плановете си да нахлуе в Украйна. Това би довело до достигане на цени на петрола от 150 долара за барел - нов исторически връх.

Цената на петрола се повишава не само от потенциалната война в Украйна. Друг фактор, който трябва да се отбележи, е, че САЩ скоро ще навлязат в летните месеци. Това означава повече пътувания и по-голямо търсене на газ, което ще доведе до повишаване на цените.

Дори ако през 2022 г. не се стигне до 7 долара за галон бензин, прогнозите за цените все още не изглеждат добри. Дикер смята, че цената на галона може да достигне 5 долара, ако цената на петрола достигне 100 долара за барел. За да добиете представа, в четвъртък цената на петрола беше 92 долара за барел, съобщава New York Post.

Какви са цените на бензина сега? Настоящата средна цена на бензина в САЩ е 3,528 долара за галон обикновено гориво. За да добиете представа, това е 37% скок в цената в сравнение със същия период на миналата година. Въпреки това тя все още е далеч от най-високата средна цена на бензина от 4,114 долара за галон, постигната през 2008 г.

Тъй като напрежението продължава да нараства, може да мине известно време, преди да видим спад в цените на газа и петрола. Ако несигурността и конфликтът или дори войната в Украйна продължат, очаквайте да плащате много повече за гориво, отколкото днес.

Източник: Investorplace.com


No comments yet
Don't have an account? Join us

Log in to Bulios


Sign.popup.orUseEmailAndPassword
Už jsi členem? Přihlásit se

Create Bulios profile

Continue with

Sign.popup.orUseEmailAndPassword
You can use lowercase letters, numbers, and underscores

Why Bulios?

One of the fastest growing investor communities in Europe

Comprehensive data and information on thousands of stocks from around the world

Current information from global markets and individual companies

sign.popup.registration.listWhy.fourth

Fair prices, portfolio tracker, stock screener and other tools

Timeline Tracker Overview