Уорън Бъфет е инвестирал 7 милиарда долара в тази компания през последните 11 дни и продължава да инвестира

Легендарният инвеститор добави още един милиард към акциите на компанията. $BRK-A на Уорън вече е инвестирал 7 милиарда в тази компания през последните 11 търговски дни, има ли той такова доверие в този сектор или разполага с вътрешна информация?

Инвеститорът продължава да увеличава дела си в тази компания.

Известният инвеститорски конгломерат е придобил 18,1 млн. акции от $OXY между 14 и 16 март, показват данните на Комисията по ценните книжа и борсите. Към 28 февруари Berkshire вече е натрупал 136 млн. акции, което му осигурява приблизително 15% дял в петролната и газовата компания. Към края на търговията в сряда стойността на позицията ѝ е 7,2 млрд. долара.

Главният изпълнителен директор на Berkshire заяви пред CNBC: "Започнахме да купуваме в понеделник и купихме всичко, което можехме." Акциите на Occidental са поскъпнали със 71% през тази година, подпомогнати от историческия скок на цените на енергията. Цената на петрола и природния газ се повиши рязко поради възстановяването на търсенето след пандемията и опасенията от прекъсване на доставките поради нахлуването на Русия в Украйна.

Бъфет и екипът му и преди са работили с Occidental. Те предоставиха финансиране в размер на 10 млрд. долара, за да помогнат на компанията да придобие Anadarko Petroleum през 2019 г. В замяна Berkshire получи привилегировани акции на Occidental на стойност 10 млрд. долара, както и варанти за закупуване на 83,9 млн. обикновени акции на цена на упражняване 59,62 долара. Ако акциите на Occidental се покачат над това ниво, Berkshire може да упражни своите варанти и да продаде получените акции с печалба. Ако обаче реши да задържи тези акции и да запази сегашния си дял, тя ще има общо 220 милиона акции - 22% дял на стойност над 13 милиарда долара при цената на упражняване.

Инвеститорът може би най-накрая е намерил дългоочакваната сделка под формата на акции на Occidental. Не можем да поставяме под съмнение инвестиционните му ходове и можем да се ръководим от тях, защото Уорън Бъфет със сигурност знае какво прави или има добър източник на информация.

Източник: businessinsider.com


No comments yet
Don't have an account? Join us

Log in to Bulios


Sign.popup.orUseEmailAndPassword
Už jsi členem? Přihlásit se

Create Bulios profile

Continue with

Sign.popup.orUseEmailAndPassword
You can use lowercase letters, numbers, and underscores

Why Bulios?

One of the fastest growing investor communities in Europe

Comprehensive data and information on thousands of stocks from around the world

Current information from global markets and individual companies

sign.popup.registration.listWhy.fourth

Fair prices, portfolio tracker, stock screener and other tools

Timeline Tracker Overview