Предстоящ фалит на Русия?

Досега Русия избягваше да обявява дефолт по дълга си в чуждестранна валута въпреки строгите санкции, наложени от западните правителства след нахлуването на войските на президента Владимир Путин в Украйна. Тя е изправена пред голямо изпитание през април, когато трябва да върне 2 млрд. долара; ще успеят ли?

Русия трябва да започне да изплаща дълговете си, а крайните срокове се очертават.

Но опасността далеч не е отминала. Русия, която има дълг в чуждестранна валута в размер на около 40 млрд. долара, трябва да плати още 4,5 млрд. долара през тази година. Самото руско министерство на финансите предупреди, че може да се наложи правителството да плати в рубли, а не в долари или евро. В зависимост от вида на облигацията това може да означава неизпълнение на задълженията от страна на държавата. Русия е изправена пред голямо изпитание на 4 април, когато ще трябва да плати 2 млрд. долара на инвеститорите при изплащането на облигациите. Освен това на 31 март тя трябва да извърши лихвени плащания в размер на 447 млн. Ето пълния списък на плащанията, които Русия трябва да извърши през тази година.

Източник: businessinsider.com

Това са датите на падежа на облигациите, които страната трябва да изплати, за да избегне кризата през тази година. Ще успеят ли? Самото руско министерство на финансите предупреди, че може да се наложи правителството да плаща в рубли, а не в долари или евро. В зависимост от вида на облигацията това може да означава фалит на страната.


No comments yet
Don't have an account? Join us

Log in to Bulios


Sign.popup.orUseEmailAndPassword
Už jsi členem? Přihlásit se

Create Bulios profile

Continue with

Sign.popup.orUseEmailAndPassword
You can use lowercase letters, numbers, and underscores

Why Bulios?

One of the fastest growing investor communities in Europe

Comprehensive data and information on thousands of stocks from around the world

Current information from global markets and individual companies

sign.popup.registration.listWhy.fourth

Fair prices, portfolio tracker, stock screener and other tools

Timeline Tracker Overview