Европейската инвестиционна банка предоставя 45 милиарда евро за неутрални по отношение на климата технологии.

Европейската комисия е избрала 41 проекта, чрез които ЕС отпуска 3,6 млрд. евро за пускане на пазара на иновативни технологии в секторите на енергоемките технологии, водородните технологии, възобновяемите енергийни източници, съхранението на енергия и производството на компоненти за възобновяеми енергийни източници.

Мисията на Европейската инвестиционна банка е да предоставя дългосрочно финансиране за проекти, които служат на целите на политиката на ЕС.

Един от проектите, които са получили 200 млн. евро от Европейския иновационен фонд, е проектът Meyer Burger. Проектът включва изграждането на допълнителен производствен капацитет от 3,5 гигавата за соларни клетки и модули на Meyer Burger в Германия и евентуално в Испания. Написах статия за тази компания, която прилагам по-долу:https://bulios.com/status/95606-inovace-ve-fotovoltaickem-prumyslu-a-expanze-do-budoucna.

Смятам, че това представлява чудесна възможност за европейските компании да получат финансиране за своите проекти и да станат конкурентоспособни. Какво мислите, ще може ли ЕС да се конкурира в областта на зелените технологии?


No comments yet
Don't have an account? Join us

Log in to Bulios


Sign.popup.orUseEmailAndPassword
Už jsi členem? Přihlásit se

Create Bulios profile

Continue with

Sign.popup.orUseEmailAndPassword
You can use lowercase letters, numbers, and underscores

Why Bulios?

One of the fastest growing investor communities in Europe

Comprehensive data and information on thousands of stocks from around the world

Current information from global markets and individual companies

sign.popup.registration.listWhy.fourth

Fair prices, portfolio tracker, stock screener and other tools

Timeline Tracker Overview