Телекомуникационният гигант AT&T се връща към своите корени: Анализаторите на J.P. Morgan са наясно какво трябва да…

От днес започва нова ера за AT&T $T, а от другата страна се появява изцяло нова компания, която ще се бори за първото място в така наречената "мобилна" област. "Войни за стрийминг" с гиганти като Netflix $NFLX или Disney+ $DIS. Акциите на AT&T $T реагираха на това събитие с доста рязък спад от 20%. Това обаче може да представлява възможност за покупка при настоящите условия...

Подходящ ли е моментът за покупка на акции на AT&T?

Discovery $DIS и AT&T $T обявиха в петък, че са завършили сделката за комбиниране на активите на WarnerMedia с Discovery. Инвеститорите, които са притежавали акции на T при затварянето на пазара на 6 април, са имали право да получат 0,24 акции на WBD за всяка акция на AT&T, която са притежавали по това време.

В допълнение към филмите, телевизионните предавания и видеоигрите от Discovery Channel и Warner Bros. Discovery ще предлага съдържание от HBO, TNT, TBS, CNN, Food Network, Travel Channel, Animal Planet, Oprah Winfrey Network и няколко други канала.

Анализаторите са оптимистично настроени към акциите на Warner Bros. Discovery и AT&T

Изследователската фирма Barrington написа на 7 март, че Warner Bros. Discovery "ще разполага със значителен производствен и дистрибуторски капацитет, който може да бъде използван за атрактивни предложения за директна продажба на потребителите, насочени към различни целеви аудитории."

Питър Чати, председател на консултантската компания за развлечения и технологии CreaTV Media, заяви, че Warner Media е била "съперник" във войната за стрийминг още преди сливането.

https://twitter.com/carlquintanilla/status/1513496436045926412

JPMorgan Chase $JPM е положително настроена към акциите на T, като нарича акциите на T "ключова компания за комуникационни услуги със силни взаимоотношения с клиенти в областта на безжичните и оптичните мрежи, която ще осигури периодичен ръст на приходите, EBITDA и FCF" след отделянето. Фирмата има целева цена от 22 USD и рейтинг "overweight".

Ръководството на AT&T вече има кристално ясна цел. Дружеството трябва отново да се съсредоточи много повече върху основната си дейност, като същевременно се фокусира върху намаляване на задлъжнялостта, тъй като дългът на дружеството все още е голям.

Това не е инвестиционна препоръка, а мое мнение. Всяко инвестиционно решение е изцяло във вашите ръце. Коментари за Warner Bros. Откритията и T са предоставени от анализатора Лари Рамер.


No comments yet
Don't have an account? Join us

Log in to Bulios


Sign.popup.orUseEmailAndPassword
Už jsi členem? Přihlásit se

Create Bulios profile

Continue with

Sign.popup.orUseEmailAndPassword
You can use lowercase letters, numbers, and underscores

Why Bulios?

One of the fastest growing investor communities in Europe

Comprehensive data and information on thousands of stocks from around the world

Current information from global markets and individual companies

sign.popup.registration.listWhy.fourth

Fair prices, portfolio tracker, stock screener and other tools

Timeline Tracker Overview