Акциите на Evergrande Group продължават да падат заради опасенията от евентуален срив на компанията.

Evergrande, която се превърна в символ на проблема с недвижимите имоти в Китай, продължава да поевтинява с 19% до 32 хонконгски цента (4 щатски цента), което намали пазарната капитализация на компанията до едва 4,2 млрд. хонконгски долара (539 млн. щатски долара). Evergrande е загубила 99,9% от стойността си от пика си през октомври 2017 г.

Компанията се сблъска с проблеми по-рано тази година, когато предупреди, че планът ѝ за преструктуриране на външния ѝ дълг може да бъде застрашен заради регулаторните органи в Китай. Пазарът е изнервен от евентуалния срив на Evergrande, който може да окаже силно въздействие върху китайската икономика. Компанията се опитва да преструктурира огромните си дългове, които в края на юни възлизаха на 328 млрд. долара. Ако реорганизацията се провали и Evergrande не успее да постигне споразумение с кредиторите си, тя е заплашена от ликвидация и спиране на всички операции.

Как гледате на настоящата ситуация в Китай, както и на пазара на недвижими имоти там? Считате ли, че това представлява сериозен риск за инвестирането на китайските пазари?



No comments yet
Don't have an account? Join us

Log in to Bulios


Sign.popup.orUseEmailAndPassword
Už jsi členem? Přihlásit se

Create Bulios profile

Continue with

Sign.popup.orUseEmailAndPassword
You can use lowercase letters, numbers, and underscores

Why Bulios?

One of the fastest growing investor communities in Europe

Comprehensive data and information on thousands of stocks from around the world

Current information from global markets and individual companies

sign.popup.registration.listWhy.fourth

Fair prices, portfolio tracker, stock screener and other tools

Timeline Tracker Overview