СОФТУЕРЪТ ЗА ИЗКУСТВЕН ИНТЕЛЕКТ GEMINI ПОВИШАВА АКЦИИТЕ НА GOOGLE

Тъй като ожесточената конкуренция в големия технологичен сектор и нарастващият интерес на инвеститорите превръщат внедряването на изкуствен интелект (ИИ) във все по-рисковано предложение, Google постига значителен напредък с най-новия си софтуерен модел за ИИ - Gemini. В началото на миналото тримесечие акциите на Alphabet, компанията-майка на Google, поскъпнаха с 4,8% до 136,25 USD - добре дошло облекчение, което се усеща в цялата компания, която добре осъзнава потенциалната нестабилност на дебютите на продукти с изкуствен интелект.

По-рано тази година Alphabet претърпя значителна загуба от 100 млрд. долара пазарна стойност в рамките на един ден след не особено успешна презентация в подкрепа на своя чатбот Bardo. Събитието, планирано набързо преди обявяването на Bing Chat на Microsoft, не успя да отговори на очакванията на инвеститорите основно поради възприеманото бързане и липсата на готовност. Въпреки този неуспех Google изглежда постепенно възвръща позицията си на основен играч в световната конкуренция в областта на изкуствения интелект въз основа на неотдавнашното публично приемане на проекта Gemini.

Google обяви три версии на Gemini, които са предназначени за различни приложения. Компанията завършва работата по Gemini Ultra - най-мощната версия, считана за флагман на серията. В момента се извършват проверки за сигурност и преработки на софтуера, като очакваната дата на пускане на пазара е началото на 2024 г.

Междувременно версията от средно ниво, Gemini Pro, обещава да функционира в различни задачи. Google вече я е интегрирала в своя чатбот Bardo, за да подпомогне предоставянето на някои отговори. В по-малкия край на спектъра е Gemini Nano, проектиран специално за използване на локални устройства като смартфони и лаптопи.



No comments yet
Don't have an account? Join us

Log in to Bulios


Sign.popup.orUseEmailAndPassword
Už jsi členem? Přihlásit se

Create Bulios profile

Continue with

Sign.popup.orUseEmailAndPassword
You can use lowercase letters, numbers, and underscores

Why Bulios?

One of the fastest growing investor communities in Europe

Comprehensive data and information on thousands of stocks from around the world

Current information from global markets and individual companies

sign.popup.registration.listWhy.fourth

Fair prices, portfolio tracker, stock screener and other tools

Timeline Tracker Overview