МЕТА ОТНОВО НАЕМА СЛУЖИТЕЛИ ЗА СЕКТОРА AI

-Meta Platforms Inc. $META планира да възобнови наемането на служители, като акцентира върху работните места в сектора на изкуствения интелект.

- Този ход е сигнал за отклонение от тенденцията за намаляване на разходите в Големите технологии, което може да се разглежда като вот на доверие в икономиката и бъдещето на технологиите за изкуствен интелект.

- Въпреки това възобновяването на наемането на служители може да обезпокои инвеститоритетъй като увеличаването на броя на служителите може да означава намаляване на маржовете на печалба.

- Фокус върху изкуствения общ интелект (ИОИ) показва амбициозните планове на Meta да се конкурира в надпреварата за AGI с други технологични гиганти.

- Например, въпреки че наема по-малко служители, отколкото в миналото, Meta $META+0.3% изпреварва другите технологични гиганти по обем на наемане, което може да е ключов фактор в конкуренцията за таланти в областта на ИИ.

- Докато Meta наема служители, други технологични компании като Twitch на Amazon и Microsoft, продължават да освобождават служители.

- Инвеститорите трябва да претеглят разходите за инвестиране в ИИ спрямо очакваното повишаване на производителността от технологията.

Какво мислите за този ход на компанията $META+0.3%?

META

Meta

META
$537.95 $1.64 +0.30%

No comments yet
Don't have an account? Join us

Log in to Bulios


Sign.popup.orUseEmailAndPassword
Už jsi členem? Přihlásit se

Create Bulios profile

Continue with

Sign.popup.orUseEmailAndPassword
You can use lowercase letters, numbers, and underscores

Why Bulios?

One of the fastest growing investor communities in Europe

Comprehensive data and information on thousands of stocks from around the world

Current information from global markets and individual companies

sign.popup.registration.listWhy.fourth

Fair prices, portfolio tracker, stock screener and other tools

Timeline Tracker Overview