4 практически съвета за по-добра ориентация в среда на повишена несигурност, каквато е настоящата

Фондовите пазари преживяват наистина много волатилен период и според анализатора Джон Огъстин това едва ли ще се промени скоро. Всъщност юли ще бъде решаващ месец за пазарите, тъй като ще бъдат публикувани корпоративните печалби за второто тримесечие, а в края на месеца ще се проведе заседание на Фед, на което ще се вземе решение за бъдещата посока на паричната политика. Огюстен обаче сподели как ефективно да се защитим от повишената волатилност.

Съвети и трикове

За да се ориентира в неспокойна и рискова среда като настоящата, Огъстин споделя четири съвета за инвеститорите.

  1. Първо, той препоръча да разполагате с много пари в брой. "Дръжте достатъчно пари в брой, за да можете да си почивате спокойно през нощта; спете", казва Огъстин.
  2. На второ място, той каза, че времето на несигурност трябва да е такова, че инвеститорите да са уверени в своите инвестиции, и препоръча да направите преглед на портфейла си. "Трябва да знаете какво притежавате и защо го притежавате. Прегледайте я ред по ред - каза той. "Ако не разбирате нещо, продайте го и вземете нещо, което разбирате."
  3. Трето, Огъстин каза, че трябва да се имат предвид времевите хоризонти на инвестициите. Той предложи времеви хоризонт от 3 до 5 години.
  4. Накрая той препоръча да бъдете търпеливи и да не продавате високодоходни акции в такъв момент. Той каза още, че ако човек купува акции, трябва да го прави постепенно, за да намали потенциалните загуби.

За мен това са много полезни съвети, които могат да ни помогнат да защитим по-добре портфейла си в периоди на повишена волатилност и да избегнем потенциални грешки. Автор на тези 4 съвета е борсовият анализатор Джон Огъстин. Това не са инвестиционни препоръки.


No comments yet
Don't have an account? Join us

Log in to Bulios


Sign.popup.orUseEmailAndPassword
Už jsi členem? Přihlásit se

Create Bulios profile

Continue with

Sign.popup.orUseEmailAndPassword
You can use lowercase letters, numbers, and underscores

Why Bulios?

One of the fastest growing investor communities in Europe

Comprehensive data and information on thousands of stocks from around the world

Current information from global markets and individual companies

sign.popup.registration.listWhy.fourth

Fair prices, portfolio tracker, stock screener and other tools

Timeline Tracker Overview