Ето какво може да причини едно грешно кликване: банката Citigroup отчита загуба от 50 милиона евро и акциите се сриват,…

Понякога е необходимо съвсем малко, за да си навлечете много неприятности. Точно това се е случило на служител на Citibank в Лондон миналия месец. Случват се грешки, но точно тази може да струва на банката много пари. Ето всичко, което трябва да знаете по темата.

Citigroup Inc.

Citigroup Inc. може да претърпи загуби в размер на поне 50 млн. долара, след като сделка на служител в Лондон миналия месец предизвика светкавичен срив на европейските акции.

Ето някои основни моменти по темата:

  • Citi $C все още изчислява загубите от порочната сделка, а крайната цифра може да бъде още по-висока.
  • Трейдър в лондонското търговско звено Delta One случайно използва допълнителна нула, за да търгува в ранните часове на европейския пазар, докато работи от дома си по време на официалния празник на 2 май.
  • Измамата предизвика петминутна разпродажба на индекса OMX Stockholm 30, който в един момент изтри 300 млрд. евро (322 млрд. долара).
  • Citi разследва как нейните алгоритми са позволили извършването на грешните сделки и води преговори с регулаторните органи за обмен на информация, свързана със спора.

Компанията е в процес на дългогодишен преглед на много от основните си технологии и системи с цел подобряване на вътрешния контрол. Разбира се, това не е първият и вероятно няма да е последният път, когато се случва подобно нещо.

Цялата информация в статията съм взел от Yahoo Finance.


No comments yet
Don't have an account? Join us

Log in to Bulios


Sign.popup.orUseEmailAndPassword
Už jsi členem? Přihlásit se

Create Bulios profile

Continue with

Sign.popup.orUseEmailAndPassword
You can use lowercase letters, numbers, and underscores

Why Bulios?

One of the fastest growing investor communities in Europe

Comprehensive data and information on thousands of stocks from around the world

Current information from global markets and individual companies

sign.popup.registration.listWhy.fourth

Fair prices, portfolio tracker, stock screener and other tools

Timeline Tracker Overview