Amazon потвърждава огромните си амбиции в областта на здравеопазването и купува оператора на клиники и първична…

Големите компании често поглъщат по-малките и се преместват в други сектори. Това е стратегия, практикувана от Amazon и други. В четвъртък тя обяви изкупуването на здравната компания One Medical на висока цена спрямо предишната.

Последните придобивания на Amazon

Amazon $AMZN ще придобие мрежа от клиники за първична медицинска помощ за 18 долара на акция ,според съобщение запресата . Това е около 76,8% премия в сравнение с цената на акциите на One Medical $ONEM при затваряне на борсата в сряда от 10,18 долара за акция.

С тази покупна цена общата стойност на сделката за One Medical достига 3,9 милиарда долара. Тази сума включва текущия нетен дълг на компанията. Amazon използва парични средства, за да придобие One Medical.

Amazon не планира да променя управлението на One Medical след приключване на сделката. Вместо това настоящият главен изпълнителен директор Амир Дан Рубин ще продължи да ръководи компанията след присъединяването ѝ към гиганта в електронната търговия.

Нийл Линдзи, вицепрезидент на здравните услуги в Amazon, каза следното за сделката:

Вярваме, че заедно с ориентирания към човека и технологичен подход на One Medical към здравеопазването можем и ще помогнем на повече хора да получат по-добри грижи, когато и както се нуждаят от тях. Очакваме с нетърпение да изпълним тази дългосрочна мисия.

Споразумението между One Medical и Amazon все още не е изпълнило обичайните условия за приключване. Те включват получаване на регулаторно одобрение и одобрение от акционерите. И двете страни не са посочили кога очакват сделката да приключи.

ОТКАЗ : Цялата информация, съдържаща се тук, е само с информативна цел и по никакъв начин не представлява инвестиционна препоръка. Винаги правете собствен анализ. При подготовката на този текст използвах информация от анализатора Уилям Уайт.


No comments yet
Don't have an account? Join us

Log in to Bulios


Sign.popup.orUseEmailAndPassword
Už jsi členem? Přihlásit se

Create Bulios profile

Continue with

Sign.popup.orUseEmailAndPassword
You can use lowercase letters, numbers, and underscores

Why Bulios?

One of the fastest growing investor communities in Europe

Comprehensive data and information on thousands of stocks from around the world

Current information from global markets and individual companies

sign.popup.registration.listWhy.fourth

Fair prices, portfolio tracker, stock screener and other tools

Timeline Tracker Overview