Извършил ли е Уорън Бъфет измама? Инвеститорът е купил акциите точно преди голямата сделка!

Информацията има много висока стойност и хора като Уорън Бъфет имат достъп до много ценна информация! Една такава "златна" информация е бъдещата покупка на компанията за игри Activision Blizzard от Microsoft!

Уорън Бъфет закупи дял от близо 1 милиард долара в Activision седмици преди сделката с Microsoft! Berkshire Hathaway разкрива дяловете на производителя на видеоигри в документи за ценни книжа.

През четвъртото тримесечие на 2021 г. Berkshire Hathaway на Уорън Бъфет закупи акции на Activision Blizzard на стойност почти 1 млрд. долара, няколко седмици преди производителят на видеоигри да се съгласи да бъде продаден на Microsoft за 75 млрд. долара.

Бъфет получи информацията по-рано и я използва, за да закупи близо 14,7 милиона акции на Activision. Към 31 декември делът на Berkshire е на стойност 975 млн. долара при цена от 66 долара на акция; след като бе обявено, че Microsoft купува Activision Blizzard, стойността на акциите скочи с 22,5%. При цена на акциите на Activision при затварянето на борсата в понеделник от 81,50 долара делът ще струва близо 1,2 млрд. долара. Не беше оповестено дали групата на Бъфет все още притежава дял в производителя на видеоигри. Но е доста вероятно да е така и да е спечелила повече от 225 милиона долара от тази информация. Може ли да става дума за перфектно планиране на покупката на акции или за измама?

А ако сделката бъде одобрена, Berkshire може да спечели още повече. Офертата на Microsoft за Activision Blizzard оценява компанията на 95 долара за акция в брой. Това хипотетично би означавало печалба от 440 милиона евро!!!

Инвестицията в Activision Blizzard идва донякъде неочаквано от Berkshire, като се има предвид, че Бъфет е по-известен със закупуването на дялове в тромави, ориентирани към стойността бизнеси като банки, потребители като любимата на Бъфет Coca-Cola.

Бъфет вероятно ще представи актуална информация за инвестициите на Berkshire, когато компанията му публикува внимателно следените писмо до акционерите и годишен отчет в края на февруари.

Всеки може да прецени сам, но моето лично мнение е, че това би било твърде голяма случайност, тъй като това не е посоката, в която се движат инвестициите на Уорън Бъфет. Доста добра капитализация на информацията за фонограмата.

Източник: edtion.cnn.com


No comments yet
Don't have an account? Join us

Log in to Bulios


Sign.popup.orUseEmailAndPassword
Už jsi členem? Přihlásit se

Create Bulios profile

Continue with

Sign.popup.orUseEmailAndPassword
You can use lowercase letters, numbers, and underscores

Why Bulios?

One of the fastest growing investor communities in Europe

Comprehensive data and information on thousands of stocks from around the world

Current information from global markets and individual companies

sign.popup.registration.listWhy.fourth

Fair prices, portfolio tracker, stock screener and other tools

Timeline Tracker Overview