Още едно продължение на историята на Първата република, идва спасението!?

След неотдавнашните проблеми и поредния срив на Bank of America имаме нова новина. Изглежда, че САЩ не искат да допуснат нов срив, затова през уикенда се говореше за начини за решаване на проблема с $ФРЦ

Най-накрая е намерен спасител. JPMorgan Chase $JPM-0.8% ще поеме първокласните активи и ще поеме депозитната база.

JPMorgan Chase & Co. се съгласи да поеме 100% от депозитите и депозитните сертификати на First Republic Bank на обща стойност приблизително 143 млрд. долара. Сделката се очаква да бъде завършена до края на 2023 г. Двете компании се съгласиха, че тази сделка е печеливша и ще донесе много ползи и за двете страни.

First Republic Bank е една от най-престижните банки в САЩ и обслужва клиенти с висока нетна стойност и корпоративни клиенти. Сделката с JPMorgan може да помогне за повишаване на привлекателността на банката за нейните клиенти, които ще имат достъп до по-широко портфолио от финансови продукти и услуги.

Стъпката на JPMorgan е част от нарастващата тенденция на сливания и придобивания в банковата индустрия на САЩ и укрепва позициите й като една от най-големите банкови институции в страната.

Поглъщането на депозитите на First Republic Bank ще бъде от полза както за JPMorgan, така и за First Republic Bank, която ще получи достъп до повече финансови ресурси и нови финансови продукти. Очаква се сделката да бъде завършена до края на 2023 г.

Ясно е, че САЩ вероятно не желаят да допуснат повече сривове, които биха задълбочили още повече кризата в банковия сектор, и затова може би има надежда за акционерите на тази компания. Според изявлението 84 клона в 8 щата ще отворят отново на 1 май 2023 г. $FRC


No comments yet
Don't have an account? Join us

Log in to Bulios


Sign.popup.orUseEmailAndPassword
Už jsi členem? Přihlásit se

Create Bulios profile

Continue with

Sign.popup.orUseEmailAndPassword
You can use lowercase letters, numbers, and underscores

Why Bulios?

One of the fastest growing investor communities in Europe

Comprehensive data and information on thousands of stocks from around the world

Current information from global markets and individual companies

sign.popup.registration.listWhy.fourth

Fair prices, portfolio tracker, stock screener and other tools

Timeline Tracker Overview